اولین قدم برای ساخت یک استخر یا جکوزی بعد از تعیین شکل و ابعاد استخر یا جکوزی رنگه ریزی است.که به دنبال آن بسته به ارتفاع مورد نظر استخر یا جکوزی باید عملیات خاک برداری انجام گردد. این عملیات یا با بیل های مکانیکی صورت می گیرد یا بنا به هر دلیلی به صورت دستی توسط کارگر با بیل و کلنگ انجام می گردد.
در خاک برداری استخر معمولآ نیازی به رعایت مواردی مانند حائل بندی و مهار نیست چرا که عموما" عمق خاک برداری حدود 2 تا 2/5 متر است. البته در ساختمان های مسکونی ساخت استخر باید طبق طراحی مهندس تاسیسات و معمار سازه به صورت همزمان باشد. اما در استخرهای باغی نیازی به این کار نیست.
آرماتور چیست ؟
آرماتور یا میلگرد در واقع قطعات فولادی هستند که با قطر های 8 تا 32 میلی متر و با طول 12 متر در بازار ارائه می گردند .از آنجا که بتن به طور کلی دارای مقاومت فشاری بالایی است اما در برابر کشش سست است باید جهت بالا بردن مقاومت کششی آن از میلگرد استفاده شود و در واقع مسلح گردد.
اندازه قطر آرماتورهای مورد استفاده یا توسط مهندس محاسب بنا به تعداد و ابعاد قطعات بتنی محاسبه می گردد یا با توجه به آیین نامه در نظر گرفته می شود .
از انجایی که برای ارماتور بندی استخر ممکن مجبور به برش میلگردها شویم باید هم پوشانی میلگرد ها حداقل 40 برابر قطر میلگرد مصرفی باشد
تا جایی که ممکن است باید سعی شود از برش میلگرد ها پرهیز کرد تا از ایجاد تنش و برش جلوگیری شود .
اگر سازه استخر بدون آرماتوربندی اجرا گردد قطعا به مرور زمان ترک خورده و نشست می کند .
یکی از تجهیزات ضرروری جهت راه اندازی هر موتورخانه بدون شک تابلو برق است که در واقع وظیفه تقسیم کردن برق اصلی را به تک تک تجهیزات به صورت جداگانه دارد . تابلو برق ها با توجه به تعدد و تفاوت تجهیزات بسیار متفاوت و گسترده هستند اما باید توجه داشت که حتما توسط متخصص برق کار مونتاژ گردد چرا که رکن اساسی و خطر افرینی میتواند باشد یکی از ایتم های موجود در تابلو برق محافظ جان است که باید رعایت شود .
پیشرفت روز افزون تابلوهای برق ها تا جایی است که حتی با موبایل یا اینترنت هم میتوان از راه دور آن ها را کنترل کرد.
سونای خشک چیست ؟
سونای خشک اتاقکی است که دیواره های آن از تخته مخصوص می باشد و منبع حرارتی گرم کننده در آن قرار دارد.که این منبع حرارتی می تواند یک المان برقی باشد و یا حرارت یک مشعل که در یک کوره دمیده می شود. درواقع سونای خشک اتاقی است که کف سقف و دیواره های آن به وسیله چوب پوشیده شده است و میزان درجه حرارت آن گرمای آن بین 80 تا 130 درجه سانتیگراد تنظیم میشود. از سونا های خشک اغلب برای لاغری یاد میشود اما باید توجه داشت سونا ها باعث دفع سموم بدن و هم میشوند.
پس از اتمام سازه استخر که یا با بلوک اجرا گردیده یا بتن مسلح است باید جهت مسطح و هموار کردن سطوح دیواره های استخر یک لایه پلاستر سیمان و ماسه به صورت زبره و نرمه نهایی اجرا شود.به این دلیل که سیمان کاری سطح اصلی در زیر سرامیک هاست. پس نقش در کار دارد. لذا باید توسط استاد کار ماهر و با تجربه انجام گردد.در غیر این صورت شکل نهایی کار به شدت خراب شده و قابل اصلاح نیست مگر دوباره کاری . سطح نهایی سیمان کاری باید کاملا مسطح و تراز باشد اما نباید کاملا صیغلی باشدجز مواردی که نخواهیم سرامیک کنیم و فقط بخواهیم رنگ آمیزی شود. کروم بندی و دانه بندی ماسه و سیمان در کار بسیار موثر است.
در نرمه سیمان کاری می توان از عایق های مخصوص استفاده کرد تا دوام سیمان کاری بالاتر برود و عایق کاری روی آن نیز بهتر جوابگوی کار باشد
به دلیل تغییرات دمایی بالا و امکان ترک خوردن و تبله کردن کاشی های بزرگ بهتر است برای استخرها از کاشی های 2*2- 5/2*5/2 یا حداکثر 5*5 ریز مخصوص استخری استفاده گردد. فراموش نشود زیر کار کاشی کاری باید کاملا تراز باشد و عایق زیر آن نباید حالت پلاستیکی یا کشسانی داشته باشد.
مرحله آخر از ساخت یک استخر تکمیل تجهیزات موتورخانه و را اندازی سیستم است.
برای اینکه بتوانیم آب استخر یا جکوزی را تصفیه-تخلیه- پر-و..... کنیم باید سیستم لوله کشی را در زیر کار در نظر بگیریم برای این منظور می توان از لوله و اتصالات فشار قوی pvc-u یا لوله های سبز موجود در بازار استفاده کنیم.
نکته: به دلیل واکنش کلر با اتصالات فلزی لوله های سبز پیشنهاد شرکت شیراز استخر به شما لوله های pvc-u است. که در مقالات معایب و مزایای هر کدام به صورت کامل شرح خواهیم داد.
اهمیت عایق کاری
استخر یکی از مکان هایی است که نگهداری و استفاده آن هزینه بسیار بالایی دارد و حفظ گردش آب در استخر کاری پر زحمت است در حالی که با یک عایق کاری مناسب قابل حل می باشد با استفاده از عایق کاری دیواره های استخر می توان از هدر رفتنن آب جلو گیری کرد.عایق کاری استخر باید طوری انجام شود که استخر بعد از ایزولاسیون دچار شتی و یا کم کردن آب نگردد.
همچنین جهت جلوگیری از پوست پوست شدن رنگ سطوح استخر نیز عایق کاری انجام می شود زیر سازی استخر جهت عایق کاری نیز دارای اهمیت ویژه ای است که مهمترین روش آن جهت ساخت استخر آرماتوربندی و بتن ریزی می باشد.که از بهترین مزایای آن این است که بعد از دیوارچینی و سیمانکاری استخر دچار ترک و در نتیجه نشتی و کم کردن آب نمی شود.
از انجا که با پیشرفت روز افزون علم و تکنولوژی صنعت ساخت و ساز نیز از این امر مبرا نیست و همسو با تکنولوژی در حال حرکت است امروزه به جای استفاده از قیر و گونی یا ایزوگام ومواد نفتی مضر از عایق های نانو پلیمری استفاده میگردد که قابلیت نفوذ پذیری آب را به صفر میرساند و عایقی کاملا مناسب است .
سونا
no images were found