از نظر شکل ظاهری اسکیمر شبیه به یک قوطی پلاستیکی است که دارای یک دریچه، درب در بالا و یک سبد درون آن است. درواقع اسکیمرها نقش موثر و مهمی در تصفیهی آب استخرها ایفا میکنند و ابزاری مفید در چرخش و حرکت آب به حساب می آیند. اسکیمرها در ابعاد متفاوتی که معمولا در سه سایز کوچک، متوسط و بزرگ هستند، در بازار ارائه می گردند که هر یک از این سایزها نیز ممکن است در باز یا بسته بودن دهانهی آنها متفاوت باشند: مثلا اسکیمر متوسط با دهانهی باز.
خط لولهی اسکیمر از کاسهی استخر تا داخل موتورخانه و پمپ و فیلتر امتداد دارد و دستگاه اسکیمر در بالاترین سطح استخر در لبهی کار و معمولا در وسط طوری که با سطح اطراف راه روها در یک طراز باشد، نصب می گردد. کارکرد اسکیمرها به این صورت است که با مکش آب به درون خود سطح روی آب را از هر گونه چربی، مو، حشرات و اجسام سبک که در آب ته نشین نمی شوند پاک می کنند و درواقع آنها را مکش کرده و به فیلتر می ریزد و اجسام درشت تر را به وسیلهی سبد درون آن ها مهار می کند تا به آب و فیلتر بر نگردند. از اسکیمرها علاوه بر تصفیه سطح آب، جهت وزن کردن لوله ی جارو به آن و مکش کف استخر و جارون کردن کف استخر، استفادهی نیز می گردد.
اسکیمرها معایبی نیز دارند که تا حدودی به وسیلهی اسکیمرهای دو خروجی و تعبیهی یک لولهی ونت مانند توانسته اند این عیب را اصلاح کنند. آن هم این است که برای اینکه اسکیمرها به بهترین شکل عمل کنند، همواره آب استخر باید تا نیمهی اسکیمر پر باشد تا بتواند مکش را انجام دهد و پمپ هوا نگیرد و اگر آب لبه به لبهی استخر نیز باشد کارایی خود را از دست می دهد و اسکیمرهای دو خروجی یک لولهایی دیگر نیز تعبیه می شود که آب را در سطح پایین تر از طراز وسط اسکیمر روی مخزن اسکیمر همواره سوار نگه میدارد که در نتیجه هم اسکیمر کارایی خود را از دست نمی دهد هم می توان آب استخر را کمنر پر کرد و هم پمپ در اثر خلا هوا نمی گیرد و عملکرد بهتری دارد. شاید سیستم کارکرد اسکیمرها بسیار آسان به نظر برسد، اما در تصفیهی سطح آب نقش بسیار موثری دارد و عدم وجود آن ها موجب دردسر و چربی گرفتن سطح آب استخر یا جکوزی می گردد.