در مطالب قبل در مورد سیستم تصویه آب استخر و جکوزی به وسیله‌ی فیلترها توضیحاتی را ارائه دادیم.
بدون شک یکی از اجزای تصویه‌ی استخر و جکوزی فیلترها هستند، اما باید به یاد داشته باشیم که فیلترها به تنهایی فقط جهت جداسازی ذرات جامد موجود در آب کارایی دارند و در گند زدایی و ضد عفونی کردن آب از ذرات میکروبی نقشی ندارند. لذا باید برای گند زدایی و ضد عفونی آب از تزریق مواد شیمیایی به آب پس از تصویه توسط فیلتر و قبل از ورود به استخر استفاده کرد.
معمولا برای تصویه آب استخرها و جکوزی ها در سه نوع متداول فیلتر استفاده می‌شودند که در ادامه توضیحاتی در مورد هر کدام ارائه می‌دهیم.

فیلتر شنی

این نوع فیلتر که خودشان به سه دسته‌ی فیلترهای شنی کند، فیلترهای شنی تند و فیلترهای شنی رده بالا دسته بندی می‌شوند که تفاوت آنها در سرعت جریان آب و فشار آب است.
در فیلترهای شنی، از انواع اندازه های شن و سیلیس کریستالی جهت تصویه و زلای آب استفاده می‌شود. کارکرد این نوع فیلترها بسیار ساده بوده به این صورت که آب از یک طرف وارد مخزن فیلتر شده، بعد از روی سیلیس یا شن‌ها عبور کرده و از طرف دیگر آب زلال خارج می‌شود. در واقع ذرات درشت جامد موجود در آب در بستر حفره‌های ریز شن‌ها گیر افتاده و به دانه‌های شن می‌چسبند. جهت بالا بردن راندمان فیلترها می‌توان مواد شیمیایی مانند سولفات آلومینیوم را به آب اضافه کرد تا مواد جامد به صورت لخته درآمده و در دستگاه فیلتر شنی محبوس و گیر بیوفتند
بهتر است پس از راه‌اندازی فیلتر و بعد از گذشت دو یا سه روز فیلتر را بک‌واش کرد تا آلاینده‌های موجود در آن تخلیه گردد. پس از گذشت هر مدت فیلترها کثیف شده و نیاز به تعویض یا بک‌واش دارند. از علایم کاهش راندمان و ناپاکی سیلیس‌ها، بالا رفت فشار و کاهش جریان آب خروجی است که در مقالات آینده در مورد نحوه بکواش توضیحاتی را ارائه خواهیم داد.

فیلترهای کاتریجی

این نوع فیلترها دارای یک نوع کاتریج قابل شارژ و از جنس نوعی پارچه به صورت شبکه‌ایی می‌باشند که در آن آب ورودی با حرکت بین پره‌های کاتریج تصویه شده و ذرات جامد در آن گیر می‌کنند. معمولا فشار کاری در فیلترهای کاتریجی از فیلترهای شنی کمتر است و این فیلترها معمولا با توجه به جنس و کیفیت نوع فیلتر و کاتریج به فاصله‌ی هر فصل یکبار یا دو بار تعویض و تمیز می‌گردند. برای تمیز کردن آن نیز کافی است ابتدا کاتریج را بیرون آورید و پس از شستن آن در جای خود قرار دهید. 

فیلترهای دیاتومه

دیتامو یا خاک سیلیس د واقع از پودر فسیل شده و باقی مانده گیاهان دریایی میکروسکوپی با پوسته‌ی سیلیس تشکیل شده است. به دلیل ریزی ذرات قابل جذب، حتی تا اندازه‌ی ۵ میکرون هم آلودگی‌ها را دارند.
عملکرد لازم جهت تمیز کردن این نوع فیلتر‌ها نیز مانند فیلترهای شنی است و نیاز به بک‌واش دارند. البته استفاده از این نوع فیلترها به دلیل سرطان‌زا بودن مواد مصرفی آن زیاد مرسوم نمی‌‌باشد. 

درباره پشتیبان فنی سایت

ارسال پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *